sobota 14. června 2014

Pohankové nudle soba s pak-choi (čingensai) a nattó

Lehký a rychlý recept ideální pro horké léto. Tzv. Pak-choi by se mělo česky správně zvát čínským zelím (Brassica rapa var. rotularis) http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8C%C3%ADnsk%C3%A9_zel%C3%AD, ale to je už tradičně zaměňováno se zelím pekingským, takže zůstanu pro ujasnění u jihočínského názvu. Japonský název zeleniny je čingensai.

Ingredience pro 2 osoby:

150 g instantních nudlí soba
3 listy pak-choi
1 a půl šálku nattó nasekaného na drobno
jakinori  - tj pečené řasy nori nastříhané na úzké pásky - na zdobení
mencuju viz http://japonskakuchyne.blogspot.cz/2013/08/mencuju-mentsuyu.html
sůl

1. Pak-choi rozdělíme na jednotlivé listy a omyjeme.Vhodíme do vroucí osolené vody a lehce povaříme. Vodu přecedíme a spařené listy pokrájíme na půlcentimetrové kousky.
2. Pak-choi smícháme s nattó a mencuju.
3. Pohankové nudle soba povaříme podle návodu na obalu, vyjmeme z horké vody a rychle na sítě zchladíme studenou vodou.
5. Na servírované nudle poklademe pak-choi a nattó, ozdobíme jakinori a podle chuti můžeme ještě dále dochutit mencuju.

Žádné komentáře:

Okomentovat